מתכון ללחם נטול גלוטן, עולה על המקור

בשיחות על רעילותו הרבה של הגלוטן מזני החיטה המודרניים רבים שואלים אותי מה אוכלים במקום לחם. התשובה הרשמית תהיה כמובן "בשר שמן" אבל בואו נהיה מעשיים – קשה לחיות בלי לחם. אז הנה מתכון של לחם נטול גלוטן שאשתי המופלאה מכינה ויוצא מדהים. נסו וספרו לי.

חומרים:

6 כוסות קמחים שונים מ- 4-5 סוגים שונים, כמו: טפיוקה, קמח 'קונדיטור'(תירס), קמח תפוחי אדמה,
קמח קינואה, קמח אורז, קמח חומוס. בכל מקרה בכמות הנ"ל כדאי מאוד לכלול חצי כוס זרעי פשתן טחון  ו/או חצי כוס שיבולת שועל\קוואקר. הם משדרגים ביותר. לזכור – סה"כ כל החומרים הנ"ל לא יעלה על 6 כוסות.
2.5  כפות שמרים יבשים
1.5  כפיות סוכר ענבים או ממתיק מלאכותי
1.5  כפיות קסנטן גאם
1.5 כפיות סיבים תזונתיים [פייברקס]
3  ביצים
4.5  כפות שמן זית
2.5  כוסות מים פושרים
1 כפית מלח [ להכניס תוך כדי תהליך הלישה]

לשדרוג נוסף, שני חופנים של גרעיני חמנייה או אגוזים גרוסים.

אופן ההכנה:
מכניסים לקערה את כל המצרכים לפי הסדר הנ"ל [ אפשר ללוש עם מיקסר ] ולשים עד
שמתקבל מרקם שדומה לגבינה לבנה.
מעבירים לשתי תבניות מוארכות של אינגליש קייק, מכסים עם מגבת לשעה תפיחה.
לאחר התפיחה אפשר לפזר שומשום טחון וקלוי.
אופים בתנור מחומם מראש ל180  מעלות במשך 40 דקות [ או כשקיסם יוצא יבש].

מצננים מכוסה עם מגבת לשעות אחדות, פורסים ומקפיאים בשקיות שמכילות את המנה היומית .
כדאי לקלות בטוסטר, זה משפר הטעם.

כמובן שמי שסובל מצליאק טוב יעשה אם יוודא שכל המרכיבים חופשיים משאריות גלוטן מכיוון שחלק מהקמחים נטחנים ומאוחסנים בכלים המשמשים גם לטחינה ואחסון של קמח חיטה.

 

שנהייה בריאים

מיקי

 

Be Sociable, Share!
פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

20 תגובות בנושא מתכון ללחם נטול גלוטן, עולה על המקור

  1. מאת מאיה‏:

    קמח תירס, חומוס, ושיבולת שועל? גרוק מתהפך בקיברו.. אולי קמח קוקוס ושקדים במקום? בשביל הקמח קוקוס צריך להוסיף עוד ביצים כי הוא צמא. וגם כדאי להוסיף ״כפיות״ ליד הקסנטם שלא יוסיפו כוס חלילה.  

    • מאת מיקי בן דור‏:

      זה בדיוק העניין – גרוק בקברו ויש אנשים שלא יכולים לעזוב במכה את העולם המודרני. אין בארץ קמח קוקוס אבל שקדים זה רעיון לא רע.

  2. מאת גלי‏:

    אם בלחם יש תוספים מלאכותיים כמו קסנטן גאם וממתיק מלאכותי, מה הועילו חכמים בתקנתם?

  3. מאת ענת‏:

    אני מצטערת אבל זה ממש לא פליאו וגם לא בריא.
    לאדם הקדמון לא היו מעבדות להכנת קסנטאן גאם שהוא רכיב מאוד שנוי במחלוקת, כנ"ל סיבי פייברקס.
    הממתיקים המלאכותיים הם גורמי מחלות ידועים ומומלץ להמירם בסטיביה.
    הקמחים, אם לא הושרו והותססו למשך מספר ימים עדיין מכילים מעכבי נביטה וכבדים מאוד על העיכול.
    עדיין לא פגשתי מתכון אולטימטיבי ללחם, שיהיה גם בריא וגם פליאו.

  4. מאת miki‏:

    זה מתכון לדתיים לייט (כמו אשתי וכמוני לפעמים) ובעיקר נועד להקל מעבר לדיאטה ללא גלוטן.

  5. מאת יעל‏:

    אז מה לגבי אטריות אורז והתחליפים של מוצרים ללא גלוטן? מקובל או לא?

    • מאת מיקי בן דור‏:

      הכל עניין של רמת הזהירות שאת רוצה לאמץ. אין לי אינפורמציה שאורז גורם בעיות ספציפיות כמו חיטה. מצד שני הוא דגן ויש לו את אמצעי ההגנה של דגנים ואין לו הרבה תרומה בויטמינים ומינרלים. אני עצמי כן משתמש בתחליפי אורז אם כי בכמויות קטנות.
      חלק מהתחליפים מכילים כמויות נכבדות של שמנים בעייתיים וסוכר כך שכדאי לבדוק.

  6. מאת דני‏:

    הנה לכם מתכון לחם פשוט שעשוי לחלוטין מקמח שקדים (אפשר לבקש מהמוכר בחנות התבלינים לטחון במקום).

    http://www.elanaspantry.com/simple-bread/
    יש באתר הזה עוד כמה דברים מעניינים.

    תיהנו.

  7. מאת ענת‏:

    רעיונות נוספים ממפלגת הקפדנים 🙂
    במקום סוכר ענבים או ממתיק מלאכותים- ג'אגרי שהוא סוכר דקלים המשמש גם כתרופה איורוודית
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jaggery
    זהו מזון לא חדש ואנחנו בוחרים להשתמש בו כי הוא מכיל שלל מינרלים.
    אני יודעת שהוא קיים בישראל בחנויות מוצרי מזון מהמזרח.
    ממתיק נוסף בו השתמשנו, אבל קשה לנו להשיג אותו כאן, בארץ הענן הלבן הארוך, הוא דבש החרובים. כשגרנו בישראל רכשנו דבש חרובים מעולה בקפריסין. אגב, גם לו יש תכונות ריפוי מצוינות.
    קמח קוקוס וקמח שקדים מאוד יקרים אצלנו, אבל ברי השגה. אני מתכוונת לנסות מתכון מעניין שמצאתי http://www.ehow.com/how_5497666_make-coconut-flour.html
    חלב קוקוס כבר הכנתי משבבי קוקוס, רק לא חשבתי שאפשר להכין מה"שאריות" קמח קוקוס.
    אגב, מומלץ לקנות שבבי קוקוס אורגני (ללא סולפור).
    יום טוב (אצלנו), לילה טוב (אצלכם)

  8. מאת רחל‏:

    אתה לא מזכיר אותו בפוסטים שלך. מה אתה יודע עליו?

  9. מאת רחל‏:

    ומה דעתך על קמח כוסמין?

  10. פינגבאק: מתכון ללחם ללא גלוטן | חיי כשייכת לספקטרום האוטיסטי

  11. מאת איה‏:

    תודה רבה! מתכון מדהים!!!

  12. פינגבאק: רוצים לדעת על מתכונים פליאו | מתכונים

  13. מאת יעקב‏:

    ללא גלוטן!? לא ממש:
    שיבולת שועל\קוואקר *לא* נקי מגלוטן (גדל באזור של תבואות חיטה ולכן "נגוע"), בודאי לחולי צליאק.
    מכל מקום, אני מכין לחמים בשיטה דומה, כמובן נקי מגלוטן, ומשתדל להשתמש בקמחים יותר בריאים מקמח 'קונדיטור'(תירס), קמח אורז לבן, שהם חסרי תרומה תזונתית.
    במקומם אני משתמש בקמח אפונה צהובה או קמח טף (כן זה של האתיופים, שנחשב מאוד בריא עושה לחם כהה, כפרי כזה) כבסיס (בערך 50% מכמות הקמחים) ובשאר קמח טפיוקה, קמח דורה, קמח אורז מלא וקמח תפו"א (שניהם בכמויות קטנות יחסית).

    יוצא מצוין – נסו אותם.

  14. מאת מיקי בן דור‏:

    נראה לי שהחוכמה היא לערבב קמחים כי זה משפר את הטעם. אכן יכול להיות שטף למשל עדיף על שיבולת שועל.

  15. מאת טלי‏:

    שעבולת שועל ללא גלוטן……
    יש להשיג בארץ קמח ושבבי שיבולת שועל ללא גלוטן של חברה קנדית.
    http://www.creamhillestates.com
    להשיג בחנויות אניס ו-world food.
    המוצרים אינם זולים אבל לא בשמיים.